Odeskabel Moldova lanseaza prima soluție Green’Up, Legrand de încărcare a vehiculelor electrice
Anunț
4 martie 2019

Odeskabel Moldova și Legrand France anunță lansarea pe piața din Republica Moldova a primei soluții Green’Up de încărcare a vehiculelor electrice, una dintre cele mai inovatoare soluții disponibile la nivel global.

Soluția Green’Up se bazează pe tehnologia inovatoare Legrand, care oferă posibilitatea de a selecta modul cu puterea maximă ce poate fi folosită pentru a asigura un proces de încărcare rapid și sigur. Aceasta soluție poate fi configurată în funcție de nevoile consumatorilor. Aceasta este accesibilă atât pentru clienții finali, care pot comanda și instala o priză specială pentru încărcarea autovehiculelor electrice și acasă, cât și pentru companii, care pot alege dintre modulele existente pe acelea adecvate propriilor nevoi.

„Legrand este liderul global în infrastructuri electrice și digitale, așa că este natural să dezvoltăm soluții competitive și în ceea ce privește viitorul în transporturi, și anume pentru vehiculele electrice și stațiile de încărcare aferente acestora. Soluția noastră, Green’Up, este ușor de utilizat și integrează cele mai noi tehnologii pentru ca utilizatorii să se bucure de cea mai bună experiență existentă în acest moment. Le mulțumim partenerilor de la Odeskabel Moldova, că sunt alături de noi în popularizarea acestei soluții și in Republica Moldova, precum și partenerilor care au ales garanția calității Legrand” a declarat Călin Pașcalău, General Manager Legrand Romania & Republica Moldova.

Prima soluție Green’Up, instalată pe teritoriul Republicii Moldova și pusă la dispoziție de către Odeskabel Moldova și producatorul francez, constă într-o stație de încărcare de 22 kW – 32 A, care a fost inaugurată la magazinul Metro 1 din Chișinau. Stația de încărcare Green’Up este echipată cu două posturi independente, fiecare prevăzut cu câte o priză de tip 2S și o priză de tip E/F, astfel că există posibilitatea de a încărca două autovehicule electrice în același timp.

Instalarea stației de încărcare face parte din parteneriatul strategic inițiat de PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Oraşe verzi durabile”. Datorită acestui proiect, pe parcursul lui 2019, pe traseele naționale din Republica Moldova vor fi instalate 14 stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Proiectul „Orașe verzi durabile” este rezultatul unui parteneriat între Fondul pentru Eficienţă Energetică şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

„De peste 20 ani ne străduim să le oferim clienților noștri cea mai bună calitate existentă pe piața de electrice și, de aceea, lucrăm cu cei mai buni din acest domeniu. Atunci când am acceptat provocarea de a fi parte din proiectul „Orașe verzi durabile” ne-am îndreptat atenția către cel mai bun producător de soluții pentru stațiile de încărcare electrice, și anume Legrand, care a venit in întâmpinarea cerințelor noastre cu soluțiile potrivite” a declarat Călin Suruceanu, director comercial Odeskabel Moldova.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 96 autovehicule complet electrice şi 10 staţii de încărcare.