ODESKABEL-MOLDOVA anunță prezentarea ofertei de transformatoare Legrand, fiind printre cele mai inovatoare echipamente de acest tip existente la nivel
Anunț
29 noiembrie 2023

La sfârșitul acestui an Odeskabel Moldova împreună cu Legrand Romania lansează pe piata Republicii Moldova produse noi, testate si conforme standardelor internaționale – transformatoarele uscate Legrand.

Transformatoarele uscate Legrand sunt foarte versatile, fiind concepute pentru a se integra cu ușurință în diverse medii de lucru, fără a implica lucrări complexe de construcție sau modificări în infrastructura existentă. Tot datorită designului fiabil și a tehnologiilor inovatoare, transformatoarele nu necesită verificări frecvente, reumpleri de lichid izolant sau alte lucrări costisitoare, iar costurile de întreținere sunt reduse și rezistența acestora este superioară în condiții de operare diverse.

În cadrul evenimentelor de lansare, au fost organizate prezentări a transformatoarelor uscate Legrand companiilor: RED-Nord S.A. și Premier Energy S.A., cu care IM CC Odeskabel-Moldova SRL are o caloborare bilateral avantajoasă!

„Prezentarea gamei de transformatoare cu izolație din rașină în Republica Moldova confirmă angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabilă și eficientă a infrastructurilor electrice. Vom continua să aducem inovații tehnologice adaptate nevoilor consumatorilor, atât în Republica Moldova, cât și în România, care să aducă un impact pozitiv asupra vieții consumatorilor, comunităților și a mediului înconjurător.” a declarat Calin Pascalau, General Manager Legrand Romania&Moldova.

Comparativ cu tranformatoarele mult mai poluante, în ulei, transformatoarele uscate Legrand sunt mai prietenoase cu mediul. Astfel, deoarece acestea nu au lichid izolant, poluarea este diminuată considerabil. Eliminarea acestui lichid aduce și un alt beneficiu important, și anume  eliminarea riscului de explozie asociat cu crearea de gaz intern. În plus, utilizarea unei izolații solide elimină necesitatea fluidelor de răcire, reducând astfel riscul de scurgeri sau poluare asociate cu aceste substanțe chimice. Nu în cele din urmă, la finalul ciclului de viață al produsului, materialele acestora pot fi reciclate, utilizatorii contribuind într-un mod activ la protejarea mediului. Printre avantajele acestor produse se mai numără și nivelurile reduse de zgomot și vibrații, fiind redus impactul sonor și disconfortul asociat utilizării acestor echipamente. 

Mai mult, transformatoarele Legrand se remarcă prin capacitatea lor de a gestiona eficient sarcini suplimentare pentru perioade scurte, oferind astfel o flexibilitate sporită în condiții de cereri de energie sporite. Această caracteristică permite funcționarea eficientă a transformatoarelor în situații de vârf de consum, fără a implica necesitatea unei supradimensionări excesive a echipamentului.

Până în prezent, transformatoarele Legrand au fost utilizate într-o serie de proiecte importante, precum aeroporturi și diverse locații comerciale și industriale, atât în România, cât și în Republica Moldova. Transformatoarele sunt dispozitive esențiale, utilizate în infrastructura electrică, ce au rolul de a modifica nivelurile de tensiune ale curentului electric, permitând astfel transmiterea eficientă și sigură a energiei electrice de la o locație la alta. 

Legrand are o prezență semnificativă pe piața din Republica Moldova prin intermediul parteneriatului de peste 15 ani cu Odeskabel Moldova, care este dealerul sau autorizat. Pe lângă gamele companiei deja bine cunoscute consumatorilor locali, precum aparatajul sau cablajele, compania a lansat periodic inovații, așa cum a fost cazul lansării primei soluții de încărcare a automobilelor electrice Green’Up în Republica Moldova, în 2019, care a adus beneficii atât consumatorilor finali, cât și companiilor, contribuind la o deschidere mai mare spre energiile regenerabile.